Termékpozicionálás a szállodákban
Ez egy rendkívül kreatív feladat az Ön számára, hiszen már eddig is szívesen barangolt az Interneten. Most ne csak a magyar lapokat nézze a kiválasztott keresőprogramban!
Keressen egy olyan szállodát, ami különleges terméknek számít, vagyis rendelkezik olyan szolgáltatásokkal, vagy egyedi környezettel, ami a versenytársainál vonzóbbá teszi, ami miatt szívesen látogatják a vendégek.
Jó munkát és jó szórakozást ehhez a testhezálló munkához!
Megoldási javaslat:
A következő különleges termék nem a szállodákról, hanem az éttermekről szól. Ennek mintájára könnyedén elkészíthető a szállodai témában a feladat.
Különleges éttermek – bevált ötletek
A fitnesz-őrültek számára Spanyolországban öko-gyorséttermet építettek, a hagyományos székeket lelátó szerű gránit lépcsőfokok helyettesítik. A falra tájképeket vetítenek, hogy még ezzel is nyugodtabbá tegyék az ott tartózkodást. A bicikli bevihető, a görkorival szabad közlekedni. Az ételekhez tartósítószert nem használnak, az ételek frissek, korszerű alapanyagokból készülnek. Italként gyümölcslé és biosör áll rendelkezésre. A tálalás környezetbarát papírtálcákra és poharakba történik.
A tálalást tekintve is akad néhány népszerű, ehető ötlet, mint például a cipóban tálalt levesek, vagy az „ostyatányérok”. A vendéglősnek nem kell mosogatnia, és a vendég is többet kap.
Az egyik fővárosi étteremben az előre pácolt hússzeleteket a folyamatosan forrón tartott vaslapon a vállalkozó szellemű vendég maga sütheti meg. Mindehhez egy előre meghatározott összegért köretet, tésztát, salátát válogathat. A ráadás a névjegy méretű mesterszakács oklevél, amelyet a vendég nevére töltenek ki, szerepeltetve persze a vendéglő pontos adatait és egy parányi térképet is.
A kreatív ételek sorát szaporíthatja a mexikói fajitas. A forró öntöttvas serpenyőben még éppen sülő hagymás pulyka-, sertés-, marhahúsdarabok mellé szervírozott négyféle íz (az avokádókrém, reszelt sajt, hagymás paradicsomszósz és tejföl) és a kenyér szerepét betöltő tortilla variációs lehetősége meglepően nagy. Aki ezt kéri, nem csupán étkezik, de „tesz-vesz”, sőt alkot. A húsokat egyenként be lehet csomagolni a kukoricalepénybe, és akár falatonként mással ízesíteni.
Egy másik étteremben a forró sütőlapot hozzák ki a vendégeknek, amelyen az asztalánál, kényelemben sütögetheti a pecsenyéjét. Népszerű, keresik. A teraszon látványkonyhát nyitottak, tetszés szerinti „közös” sütögetéssel.