Berendezési tárgyak, bútorok
A rendezvény tárgyi feltételei közé tartoznak a berendezési tárgyak, bútorok. Ezekkel szemben támasztott követelmények (mint rendezvényi kellékek) a következők:
• Könnyű mozgathatóság a rendezvények során felmerülő dinamikus igények kielégítésének érdekében.
• Egyszerű, kevés helyigényű tárolás: összecsukható, rakásolható bútorok kevesebb helyet igényelnek, ezzel csökkentik a raktározási és akár a szállítási költségeket.
• Megfelelő teherbírás.
• Szállíthatóság, hiszen különböző rendezvények általában különböző helyszíneket igényelnek.
• Könnyű tisztíthatóság.
A bútorok fajtáját, formáját, méretét, elhelyezkedését attól függően kell kiválasztani, hogy a rendezvényen hány ember vesz részt, milyen jellegű az esemény és hogy mik a bútorok feladatai. Sokféle asztal közül lehet választani: normál éttermi asztal, bankettasztal, konferenciaasztal, könyöklőasztal, álló koktélasztal, leszámolóasztal. Figyelni kell az asztallábak elhelyezkedésére. Székek esetében figyeljünk arra, hogy kényelmesek legyenek, és méretükben passzoljanak az asztalokhoz.
Egyéb tárgyi eszközök
A tárgyi kiegészítők, a díszítések nagyon változatosak lehetnek. Ezekkel kapcsolatban nagyon fontos a kreativitás. Minden esetben oda kell figyelni, hogy a helyszín ne legyen túldíszített, de ne is kevéssé, hiszen egy nagy teret például sivárrá tehet.
Fontos, hogy színben és stílusban illeszkedjenek a részletek a rendezvény jellegéhez.
Esküvőn például érdemes minden teríték mellé tenni valami egyedi elvihető díszt, ami emlék lehet a meghívottaknak. Ilyen lehet egy szép művirág a pohárra tekerve, vagy egy kis tasak szirmokkal, gyöngyökkel telítve.
Egy tudományos, vagy hivatalos rendezvény esetében speciális kiegészítő lehet egy szép, egyedi jegyzettömb, toll, ami a rendezvény alatt is használható.
Munkaruha
Rendezvények esetében fontos a munkaruha viselete. A szervezők és a személyzet megkülönböztetését a vendégektől megkönnyíti az egyenruha, vagy legalább valami speciális jelzés viselete. Ezzel megkímélhetjük a meghívottakat kínos szituációktól.
A vezetők ruházata általában cutaway. Ez egy fekete zakóból, szürkésfekete csíkos nadrágból, fehér ingből álló öltözék. Nőknek természetesen ugyan ez a színösszeállítás kosztümben.
A felszolgálók egyenruhájának illeszkednie kell a rendezvény arculatához, az évszakhoz, a napszakhoz. Érdemes névjegytáblát viselni a pozíciójuk feltüntetésével. A női és férfi felszolgálók ruhája legyen hasonló színben és formában, a színeket a dekorációhoz is igazíthatjuk. Speciális arculat esetleg jelmezeket is igényelhet (pl. egy western alaptémájú rendezvényen cowboy jelmezek).
A vendégek között megjelenő szakácsok öltözékére is oda kell figyelni. A hagyományos szakácsruha a pepita nadrág, a fehér szakácskabát és a fehér szakácssapka. Ez ma már lehet sokkal színesebb, a sapka helyett kendő, kiegészítőként lehet sálat hordani, vagy a szakács által képviselt nemzeti konyha viseletét.