Tananyag választó:
Növényi eredetű nyersanyagok és élelmiszerek
- 8 téma
A kalászos szemtermésűek illetve a száraz hüvelyes zőldségek feldolgozása, különböző őrleményekké illetve hántolt termékekké.
A sütőiparban előállított termékek csoportjai
A száraztészták fogalma
Az édesipari termékek fogalma és csoportosítása, alap és segédanyagaik
A konzervipar nyers- és alapanyagainak ismertetése eredetük és felhasználásuk szerint szerint, eredetük szerint mezőgazdasági és ipari, ezen belül növényi és állati eredetűek
A növényi eredetű zsiradékok fogalma, kialakulása, forrásnövényei
Az erjedésipari késztermékek jellemzése; nyersanyagaik erdetük szerint; az ipari és gazdasági jelentőségű egyéb termékeik
A dohányipar termékei az élvezeti cikkek közé tartozó cigaretták, szivarok és pipadohányok; a dohánytermékek alapanyaga a dohánylevél