Sulinet
Keresés
Hírmagazin Közösség Tudásbázis Tudásbázis
oktatas.hu
Súgó
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bejelentkezés Regisztráció
Felhasználási feltételek
Tudásbázis Szakképzés Élelmiszeripar
Tananyag választó:
Élelmiszeripari műveletek
  • 6 téma
Élelmiszeripari műveletek és ezeket támogató technológiák, gépek
  • Tartalomjegyzék
Folyadékok és gázok szállítása az élelmiszeriparban
  • Áramlástani alapfogalmak
  • Berendezések a gázok és folyadékok szállításához
Szétválasztó műveletek és gépek az élelmiszeriparban
  • Heterogén diszperz rendszerek
  • Ülepítés
  • Szűrés
  • Préselés és paszírozás
Homogenizáló műveletek az élelmiszeriparban
  • A homogenizálás elvi alapjai
  • A keverés
  • Az emulgeálás
  • Az aprítás
Szemcsés halmazokkal végzett műveletek az élelmiszeriparban
  • A szemcsés anyag jellemzői
  • Szemcsés anyagok szétválasztása
  • Szemcsés anyagok légárammal történő szállítása
Hőtani műveletek és gépek
  • Hőtani alapfogalmak
  • A hő terjedése
  • Bepárlás
  • Előfőzés, főzés, sütés, pörkölés
  • Hűtés, fagyasztás
Anyagátadási műveletek és gépek
  • Diffúzió és anyagátadás
  • Szárítás és nedvesítés
  • Diffúziós lényerés
  • Kristályosítás
  • Ioncserélés
  • Fermentálás
  • Hidrolízis
  • Lepárlás
Élelmiszeripari műveletek
Megosztom
Könyvjelzőzöm
Hírmagazin
  • Pedagógia
  • Hírek
  • eTwinning
  • Tudomány
  • Életmód
Tudásbázis
  • Magyar nyelv és irodalom
  • Matematika
  • Természettudományok
  • Társadalomtudományok
  • Művészetek
Súgó
  • Sulinet Súgó
  • Sulinet alapok
  • Mondd el a véleményed!
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
Oktatási Hivatal
  • Felvi
  • Diplomán túl
  • Tankönyvtár
  • EISZ
  • KIR

21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció (TÁMOP-3.1.1-08/1-2008-0002)