Minden
Hírmagazin
Közösség
Tudásbázis
Keresés
oktatas.hu
Súgó
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bejelentkezés
Felhasználási feltételek
Tudásbázis
Szakképzés
Élelmiszeripar
Tananyag választó:
Élelmiszeripari műveletek
6
téma
Élelmiszeripari műveletek és ezeket támogató technológiák, gépek
Tartalomjegyzék
Folyadékok és gázok szállítása az élelmiszeriparban
Áramlástani alapfogalmak
Berendezések a gázok és folyadékok szállításához
Szétválasztó műveletek és gépek az élelmiszeriparban
Heterogén diszperz rendszerek
Ülepítés
Szűrés
Préselés és paszírozás
Homogenizáló műveletek az élelmiszeriparban
A homogenizálás elvi alapjai
A keverés
Az emulgeálás
Az aprítás
Szemcsés halmazokkal végzett műveletek az élelmiszeriparban
A szemcsés anyag jellemzői
Szemcsés anyagok szétválasztása
Szemcsés anyagok légárammal történő szállítása
Hőtani műveletek és gépek
Hőtani alapfogalmak
A hő terjedése
Bepárlás
Előfőzés, főzés, sütés, pörkölés
Hűtés, fagyasztás
Anyagátadási műveletek és gépek
Diffúzió és anyagátadás
Szárítás és nedvesítés
Diffúziós lényerés
Kristályosítás
Ioncserélés
Fermentálás
Hidrolízis
Lepárlás
Megosztom
Könyvjelzőzöm