Minden
Hírmagazin
Közösség
Tudásbázis
Keresés
oktatas.hu
Súgó
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Bejelentkezés
Felhasználási feltételek
Tudásbázis
Szakképzés
Élelmiszeripar
Tananyag választó:
Az élelmiszerek összetétele
4
téma
1
gyűjtemény
Az élelmiszerek természetes komponensei és adalékai; természetes eredetű szennyezőanyagok
Tartalomjegyzék
Élelmiszeripari jelentőségű vegyületek
Az élelmiszerek természetes komponensei
A víz
Tápanyagok
Kiegészítő, védő jellegű tápanyagok
Járulékos tápanyagok
Élelmiszertechnológiai adalékok
Tápértéknövelő adalékok
Élvezetiérték-javító adalékok
Eltarthatóság és minőségjavító adalékok
KUKAELEM
Az élelmiszerek fontosabb lipidkomponensei
A lipidek osztályozása
A víz tulajdonságai, szerkezete
A víz az élelmiszerekben
Biológiai eredetű szennyezések
Az ipari emisszió okozta szennyezők
Élelmiszerek természetes eredetű szennyezőanyagai
Az ipari emisszió okozta szennyezők
Mikroroganizmusok szennyező anyagcseretermékei
Természetes mérgező anyagok
Kémiai eredetű szennyezések
Megosztom
Könyvjelzőzöm