Mit ne együnk külföldön?
1. Leveles vagy nyers zöldségeket, salátákat (néhány kórokozó, melyek a földben és a vizekben tanyáznak, nem pusztulnak el a hagyományos tisztítási eljárások után).
2. Nyers gyümölcsöt, zöldséget, hacsak nem saját magunk távolítjuk el vastag héjukat.
3. Félig főtt vagy hideg húst, halat.
4. Nagy, ragadozó (húsevő) halakat, különösen óvakodjunk azoktól, melyeket öblökből, folyótorkolatokból hoztak (méreganyagok halmozódhatnak fel bennük).
5. Pasztőrözetlen tejből készült sajtokat, joghurtot vagy más tejterméket, ne igyunk pasztőrözetlen tejet.
6. Különösen óvatosan kell bánni a jégkrémekkel, és más fagyasztott élelmiszerekkel, melyeket esetleg fertőzött helyen készítettek vagy tároltak.
7. Büféárut, hacsak nem tudja biztosan, hogy friss, vagy ott helyben, azonnal, forrón készítik.
8. Élelmiszert utcai árustól, vagy olyan étteremből, mely nem látszik teljesen tisztának.
Mit ehetünk külföldön?
1. Jól átfőtt húsokat, zöldségeket, vagy más élelmiszert, ha azokat forrón, szinte gőzölögve tálalják.
2. A frissen főtt ételeket (levesek, bab, rizs, tészta), ha azokat még forrón hozzák elénk.
3. Kenyeret, tortillát, és más, jól átsült süteményeket.
4. Gyümölcsöket, csonthéjasokat, zöldségeket, melyeknek vastag héjuk van, ha azt saját magunk bontjuk fel.
5. Dobozos gyümölcsöket.