Tananyag választó:
A legfontosabb zöldségfajok termesztés technológiája
  • 9 foglalkozás
A paradicsom, a paprika és a tojásgyümölcs fajtaválasztás szempontjai szabadföldi termesztése és hajtatatása, betakarítása. A fűszerpaprika és a koraiburgonya termesztése.
Az uborka fajtaválasztás szempontjai szabadföldi termesztése és hajtatatása, betakarítása. A sárgadinnye és görögdinnye teremsztéstechnológiai változatai, a fajtaválasztás irányelvei és betakarítása.
A hüvelyes zöldségnövények termesztése.
A gyökérzöldségek teremsztéstechnológiai változatai, a fajtaválasztás irányelvei és betakarítása.
A hidegtűrő zöldségfélék termesztése szabadföldön és hajtatásban.
A hagymafélék fajtaválasztásának irányelvei és teresztéstechnológiai változatai, betakarítása.
A spárga termesztéstechnológiai változatai.
A csemegekukorica fajtaválasztás irányelvei, termesztéstechnológiája.
A csiperke- és a laskagomba eltérő termesztés technológiája.