Tananyag választó:
Természetismeret
  • 6 törzsanyag
  • 1 segédanyag
Ember a természetben - 1. osztály
  • 4 téma
Az élettelen és élő természet működésére, a tájékozódásra és testünk működésére vonatkozó alapismeretek első osztályosoknak. Témái a napszakok, évszakok, időjárás, a közvetlen környezet, az iskola, baleset-megelőzés, segítségkérés.
Ember a természetben - 2. osztály
  • 5 téma
Az élettelen és élő természet működésére, a tájékozódásra és testünk működésére vonatkozó ismeretek második osztályosoknak. Témái az érzékelés, az anyagok tulajdonságai, a növények és állatok, a lakóhely, a mozgás, a növekedés, a környezeti ártalmak.
Ember a természetben - 3. osztály
  • 5 téma
Az élettelen és élő természet működésére, a tájékozódásra és testünk működésére vonatkozó ismeretek harmadik osztályosoknak. Középpontjában a megismerési mószerek megalapozása áll.
Ember a természetben - 4. osztály
  • 5 téma
Az élettelen és élő természet működésére, a tájékozódásra és testünk működésére vonatkozó ismeretek negyedik osztályosoknak. A megismerési mószerek megalapozása.
Ember a természetben - 5. osztály
  • 9 téma
Tájékozódás az időben és térben, a földfelszín változásai, az időjárás és az éghajlat elemei, mozgásjelenségek az élővilágban, és a környezetünk élővilága témakörök feldolgozása ötödik osztályosok számára.
Ember a természetben - 6. osztály
  • 12 téma
A kölcsönhatás és változás, az anyag tulajdonságai, az erő és energia, az energiaváltozások, hazánk tájainak életközösségei, ismerkedés a Földdel, az éghajlat, Magyarország, a természeti és társadalmi kölcsönhatások, az ember témakörök feldolgozása hatodik osztályosok számára.
Intel® skoool™ tartalom - Természetismeret
  • 1 téma
Az Intel® skoool™ Tanulási és oktatási tartalmak keretében kidolgozott, a magyar közoktatás számára adaptált természetismeret tananyag. A tananyagok mindegyike egy bemutató részből, egy interaktív tesztből és egy áttekintésből áll. Az általános iskolás korosztály számára készült oktatási segédanyagok számos interaktív elemet, animációt és szimulációt tartalmaznak, a tananyagok szemléltetésével elősegítve a jobb megértést, hatékonyabb elsajátítást.

Természetismeret a Hírmagazinban

Életkészségek tanítása 2 Fejlessze diákjai megküzdési képességét társadalmi kompetenciáik fejlesztésén keresztül!
Fenntarthatóság - vonja be az egész iskolát! Fenntarthatóság osztálytermi kereteken belül -és azon túl.
Hulladékcsökkentési Hét Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés.
Agymosó paraziták Katicából, pókból, patkányból is válhat akarat nélküli zombi.
Te és a környezeted rajzpályázat Országos rajzverseny 10-15 éves tanulók részére.

Linket ajánlunk

Természetvédelem A Magyar Állami Természetvédelem hivatalos honlapja
Magyar Természettudományi Múzeum A természettudományi múzeum honlapja.
Magyar Nemzeti Park A Magyar Nemzeti Park igazgatóságainak portálja