Tananyag választó:
Kémia
  • 3 törzsanyag
  • 2 segédanyag
Általános kémia
  • 7 téma
A tanulók megismerkedhetnek az általános kémia alapjaival: az anyagok összetételével, tulajdonságaival,szerkezetével, változásával, a kémiai reakciók általános jellemzőivel, reakciótípusokkal, valamint az elektrokémia alapjaival.
Szervetlen kémia
  • 4 téma
Szervetlen kémiai ismereteket tartalmazó tananyag, bemutatja a kémiai egyenlet alapján történő számítási módszereket, az elemek csoportosítást, a víz, a savak, a bázisok és a sók alapvető tulajdonságait.
Szerves kémia
  • 5 téma
Mit nevezünk szerves kémiának? A szénhidrogének és halogénezett származékaik, az oxigén- és nitrogéntartalmú szerves vegyületek jellemzői. A természetes és mesterséges makromolekulák és építőköveik.
Tevékenységek - kémiai feladatok gyűjteménye
  • 14 feladat
Kémiaórán vagy akár otthon is biztonságosan elvégezhető kísérletek gyűjteménye rajzokkal, fotókkal illusztrálva. A részletes leírások mellett a kísérlethez szükséges anyagok, eszközök és feltételek leírása és a jelenségek magyarázata is megtalálható.
Intel® skoool™ tartalom - Kémia
  • 2 téma
Az Intel® skoool™ Tanulási és oktatási tartalmak keretében kidolgozott, a magyar közoktatás számára adaptált kémia tananyag. A tananyagok mindegyike egy bemutató részből, egy interaktív tesztből és egy áttekintésből áll. Az általános iskolás és a középiskolás korosztály számára készült oktatási segédanyagok számos interaktív elemet, animációt és szimulációt tartalmaznak, a tananyagok szemléltetésével elősegítve a jobb megértést, hatékonyabb elsajátítást.

Csoportot ajánlunk

Reaktor A Reaktor a kémiatanárok, a kémia iránt érdeklődő szakemberek csoportja.
H2SO4 Ez a csoport mindenkinek szól, akit a természet és a tudomány érdekességei nem hagynak hidegen.
Kémia klinika Bonyolultnak érzed a kémiát? Nem értesz valamit? Úgy érzed, hogy a kémiatanár kínaiul beszél? Kíváncsi vagy valamire a kémia világából? Ez a csoport neked szól. Gyere és kérdezz!

Kémia a Hírmagazinban

Kémiai időutazás Novembertől Paracelsus laboratóriumában dolgozhatnak a kalandvágyó középiskolások...
BASF Kölyöklabor Számos globális kihívásra a vegyipar adhat választ.
Kémiaoktatásért Díj A Richter Gedeon Nyrt. általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére 1999-ben díjat alapított.
Ámor, a biokémikus Egy érdekes amerikai kutatás a szerelem élettanát vizsgálta.
Hősök figyelem! Azon fiatalok jelentkezését várják, akik saját környezetük problémájára tudományos megoldást tudnak adni.

Linket ajánlunk

Sunflower Sunflower szimulációk gyűjteménye
Realika Digitális foglalkozásgyűjtemény és oktatásszervezési szoftver