A testkontroll adta tanácsok teljesen más táplálkozási útmutatást adnak, mint megszoktuk. Az élelmiszerek egymással történő keverése vezet a táplálkozási betegségekhez. Egyszerre csak egyféle ételt ajánlanak fogyasztani: pl. fehérjét, szénhidrátot külön. A magyarázat szerint egyféle ételt egy csoportba tartozó enzimek bontanak, és célszerűtlen több, különböző támadáspontú enzimcsoportot egymásnak és a tápláléknak indítani, mert így félig emésztett, nem kellőképpen felhasznált táplálékrészek, méreganyagok haladnak tovább a szervezetünkben. A húsételek fogyasztásával nem bánnak olyan szigorúan, mint a vegetariánus étrend: mértékkel, de engedik a húsok fogyasztását. Szorgalmazzák a fokozott folyadék, ill. víztartalmú élelmiszerek fogyasztását, hogy a mérgező termékek folyamatosan, könnyebben távozzanak vízben oldva a szervezetből. (A vese is vízben oldva távolítja el szervezetünk méreganyagait.) Reggelire legfeljebb kizárólag növényi eredetű, gyümölcsökből, gyümölcsléből, növényi magvakból álló ételt javasolnak, bár megjegyzik, hogy a legjobb lenne, ha a reggeli méreganyag kiválasztást, méregtelenítést nem zavarná meg étkezés. A rendszer legfontosabb alapköve: a gyümölcs és gyümölcslé fogyasztása délig. A napi étkezés időszakát déltől kezdve jegyzik. A ciklus harmadik eleme, a felvett tápanyagok beépítése szervezetünkbe este és éjjel zajlik. Ennek megfelelően a fő étkezések a délutáni és koraesti órákban zajlanak, hogy a lefekvés előtt már ne maradjon étel a gyomorban.
Kapcsolódó információ: