Tananyag választó:
Hangszerek, zenekar felépítése - Kapcsolódó hanganyagok
Ludwig van Beethoven: V. c-moll szimfónia
A continuo szerepe
A hangszerelés lényegének jellemzői
A húr dallamának bemutatása
A klasszikus zene tételei - a hangszerek szerepe
A négy húr különbözősége
A romantika újításai - A nagyzenekar megszületése
A spanyol bolero tánc ritmusának bemutatása
A szimfonikus zenekar kialakulása
Almande (Der Bettler Tantz) Phalese gyűjteményéből (Choreae Carmina)
Bach: Karácsonyi oratóriumának bevezetője
Bartók Béla: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára - részlet Sz. 106.
Claude Achille Debussy: Egy faun délutánjának részlete (klód ásill döbüszi)
E húr dallamának bemutatása
G-húr dallamának bemutatása
Georg Friedrich Händel: B-dúr Concerto grosso (Op. 6. No. 7. Hornpipe HWV. 325.) részlete
Gustav Mahler: VIII. Esz-dúr szimfónia. Ezrek szimfóniája
Hector Berlioz: Fantasztikus szimfónia részlete Op. 14. Boszorkányszombat
Henry Purcell: Abdelazar kisérőzene részlete
Henry Purcell: Abdelazar kísérőzene (részlet)
Johann és Joseph Strauss: Pizzicato polka - részlet
Joseph Haydn: D-dúr szimfóniájának részlete, Hob. I.104. IV. Finale
Ludwig van Beethoven: Egmont-nyitány részlete Op. 84.
Ludwig van Beethoven: V. c-moll szimfóniájának részlete Op. 67. I.
Ludwig van Beethoven: V. c-moll szimfónia részlete Op. 67. II. Andante con Moto
Ludwig van Beethoven: V. c-moll szimfóniájának részlete Op. 67. II. Andante con Moto
Maurice Ravel: Bolero-jának bemutatása és egy rövid részlete
Bevezető szöveg: Most pedig vibrátóval!
Peire Vidal: Poiz tornaz (Egy trubadúr Magyarországon) (pjer)
Pengetett hangok bemutatása
A vonós hangzást változatossá teszi a pizzicato
rotta, a rebek és a vonós líra eredete
synfonia a barokk korban (Johann Sebastian Bach: Karácsonyi oratórium, Synfonia BWV. 248. No. 10.)
Szimfónikus zenekari hangzás kialakítása - Beethoven szerepe
A térdhegedűk jellemzői
Vibrátó jelentése
Vibrátó nélküli hangzás
Hangzás vibrátóval
vonós családokba sorolás
Wolfgang Amadeus Mozart: B-dúr szimfóniájának részlete KV. 319. - III. Menuetto